0

DEN UFORLIGNELIGE TIELLE FRA SÈTE

Tiellen er for Sète, hvad baguetten er for Frankrig.Her er opskriften på tiellen fra Sète.

Traditionen siger, at fiskere fra Gaeta, nord for Napoli, kom til Sète havde denne opskrift på tærte med blæksprutte med i bagagen.

Adrienne Virduci var den første, der producerede og solgte tiellen fra Sète.Familierne Dacé og Cianni har arvet denne knowhow og er garantier for traditionen.

OPSKRIFT PÅ TIELLE

© J.Debru

INGREDIENSER TIL 6 PERSONER:

1kg mel,
1kg blæksprutte,
250 g tomatkoncentrat,
hvidløg og persille,
1 laurbærblad,
lidt spansk peber,
et løg,
1 glas hvidvin.

TILBEREDNING:

- Dejen:Lav en almindelig brøddej med mel, vand og lidt gær.
- Tilbered kødfyldet:Kog blæksprutterne i en bouillon.

I mellemtiden brunes løget, der er skåret i skiver, på en pande, tilsæt hvidløg, persille og tomatkoncentrat.
Når det er brunet lidt, tilsættes hvidvin og lidt vand, salt, peber, lad det koge i 5 min.
Når blæksprutterne er kogt, skylles de under vand og skæres i ret store stykker.
Når saucen er reduceret lidt, tilsættes blæksprutter, et laurbærblad, lidt spansk peber og lad det koge cirka et kvarter, så det får en ret tyk konsistens, der kan lægges på tiellen.
Rul dejen ud i et stort rektangel og skær to runde skiver på cirka 30 cm diameter.
Læg det første stykke i en 28 cm form og læg kødfyldet i. Derefter lægges det andet dejstykke over som et låg, der trykkes godt til bunden med lidt vand.

Tiellen fra Sète har en typisk svejset kant.Skær 2 eller 3 cm med en kniv gennem de to dejcirkler for hver 2 cm, hvorefter dejstrimlerne over hinanden.
Pensl oversiden med lidt olie og sæt det i ovnen i cirka 15 min. ved termostat 7 (200 °C).
Tag tiellen ud, når den har fået en smuk gulorange farve.