0

Efterårets smag

I Languedoc får jorden liv omkring vinen og områdets produkter. Smag
den fine alliance mellem madretter og vine i al selskabelighed! 

Sydfrankrig er så varieret, at det har affødt en mangfoldighed af smag og dufte. Fra kysten til bjergene over landet kan vinavlerne fra alle disse miljøer forføre den gourmand, der er inden i dig.

Skattene i bjergene

Mushroom of Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - C. RAMAT- LECLANT

Uanset om du befinder dig i Naturparken i Haut-Languedoc eller mellem Causses og Cevennerne, finder du en unik gastronomi. Gourmeternes paradis!
Når du skal vælge mellem svampe, vildt, saltkød og andre oste som f.eks. gedeoste fra Lozère, vil du ikke vide, hvor du skal
bruge dine smagsløg.
Hvorfor ikke forene vandreture og indsamling? Rørhatte, kantareller, østershatte og andre blækhatte giver dig smag for at vandre i hjertet af Haut-Languedocs skove og smykke dine tallerkener med en helt særlig smag.

Vore vine og vinavlere

Vineyards of Languedoc © Régis DOMERGUE

Mellem mellembjerglandskaberne og havet, i et stort amfiteater over for havet, bliver lyset om efteråret lidt mere rødligt og gyldent og reflekterer på en harmonisk måde på vinavlerne i Languedoc.

Vinhøstperioden går mod slutningen for alle AOC-vinene fra Languedoc. Det er den perfekte lejlighed til at tage på en vintur eller til vinsmagning i vinkælderen for at mødes med passionerede vinavlere.

Kikærten fra Carlencas

På Carlencas-plateauet er dyrkningen og spisning af kikærter nedarvet. Frøene sås tæt på påsken, høstes i slutningen af sommeren og spises ofte til religiøse efterårsfester som f.eks. Allehelgensdag.

Kastanjer fra Olargues

Chestnuts of Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - M. Sanz


Olargues-kastanjernes ry er velkendt. Så meget mere som at de store luksusmærker bruger den til deres berømte kastanjecreme og andre specialiteter.

Langs Jaur- og Orb-dalene og i Haut-Languedocs naturpark gemmer den vigtigste aktivitet for Languedoc sig. Vægten af dyrkningen af "brødtræet" giver anledning til talrige festivaler, der forener den nye vin og kastanjerne.

Det hundredårige oliventræ

Olives of Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - Eric Brendle

 

 

Hvis vinstokkene er dronning af Languedocs sletter, er det hundredårige oliventræ deres konge. De berømte runde og fyldige Lucques-oliven samt olivenprodukterne (tapenade, olienolie) fylder dig helt med et koncentrat af Middelhavet i ren tilstand.

Safran

Saffron of Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - M. Sanz

 

 

Vidste du det? I Hérault dyrker man et raffineret krydderi. Hvad ville du sige til at få mere at vide om den oprindelige safran-dyrkning? Dyrkningen sker mellem oktober og november.

Juridisk meddelelse: Misbrug af alkohol er farligt for helbredet. Bør nydes med mådehold.