0

RISTET PELARDON

Pélardon, der er AOC-beskyttet, er en lille ost af rå gedemælk.Det er et produkt, der er et symbol for Causses og Cevennerne.
Pélardon er særlig velsmagende om foråret, når græsset er grønt og sart, og om efteråret, når gederne gør sig til gode med eftergræsningen, der er fyldt med mildhed og duftnuancer (kastanje, nødder).

OPSKRIFT PÅ RISTET PELARDON

© Photothèque Hérault Tourisme

INGREDIENSER (TIL 6 PERSONER):

6 stk. Pélardon-ost
2 æg
50 g rasp
6 1/2 pærer i saft
1 Rougette-salat
2 skefulde honning fra Cevennerne
10 g sukker
3 skefulde vand
4 skefulde olivenolie
1 skefuld balsamico

TILBEREDNING:

Slå æggene ud og pisk dem.
Rul Pélardon-ostene i æg og derefter i rasp.
I en pande hældes 2 skefulde olivenolie, varm op og steg Pélardon-ostene i 30 sekunder på hver side.Sæt til side.
I en anden pande lægges sukker, vand og honning.Varm det op, til det karamelliserer og læg pærerne i og dæk dem med karamel.Sæt til side.
Tilbered Rougette-salaten og vask bladene godt.

ANRETNING:

På ovnplade fordeles Pélardon-ost og pærer, der er skåret i mindre stykker.Bages i ovnen i 4 minutter ved 220 °C.
I mellemtiden anrettes 6 tallerkener med Rougette, der er krydret med en skefuld honning, 2 skefulde olivenolie og 1 skefuld balsamico.
Tag Pélardons og skårne pærer ud af ovnen og anret det på tallerkenerne.