0

SEPIABLÆKSPRUTTE MED ROUILLE SAUCE

Specialiteterne, der kommer fra havet, er talrige i Languedoc, og sepiablæksprutte med rouille sauce er en perfekt illustration af det.
Omkring Sète eller Thau-bassinet har gastronomien en helt særlig plads!Du bliver mæt med disse traditionelle smage.

OPSKRIFTEN: SEPIABLÆKSPRUTTE MED ROUILLE SAUCE

© photothèque ADT34 - Mathilde Bavoillot

INGREDIENSER (TIL 6 PERSONER)

1,2 kg sepiablæksprutte        
3 tomater
1 æg
en skefuld tomatkoncentrat
en god hvidvin
et lille glas cognac
2 fed hvidløg
2 løg
et stykke appelsinskind
en spansk peber ”fugletunge”
en bouquet garni.

TILBEREDNING:

Tøm og rengør sepiablæksprutterne
Gem hovederne og skær det hvide kød i strimler.
Kog vandet af dem i en gryde over stærk varme og under omrøring.

Når vandet er fordampet, og der kun er olie tilbage, tilføjes hvidløg, hakket løb og appelsinskallen og svits i nogle minutter.Tilsæt cognac og flambér.
Tilsæt grofthakkede tomater, tomatkoncentrat, hvidvin, bouquet garni og peber.
Tilsæt salt, peber, dæk med låg og lad det simre en god times tid.

Efter behov tilsættes lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.
I mellemtiden laves en lidt olieret mayonnaise.
Legér saucen med en lille aïoli og pas på ikke at varme den for meget, så saucen ikke skiller.
Serveres med dampkogte kartofler eller hvide ris.