0

TAPENADE

I Languedoc, som i hele Middelhavsregionen, er oliven dronningen af vores garrigues (kratbevoksede heder i Middelhavets bagland).Den er en integreret del af vores gastronomi under forskellige former.

Den kan spises på en kanapé, især til aperitiffen, eller bare smøres på brød.Men den kan også bruges som fyld til fjerkræ.

Man råder tit til at spise den sammen med en harmonisk vin som f.eks. Minervois.

OPSKRIFT PÅ TAPENADE

© C. Dupuis - OT Marseillan

INGREDIENSER:

- 250 g sorte oliven uden sten
- 50 g saltet ansjos
- 50 g syltede kapers
- 1/2 fed hvidløg
- 2 teskefulde olivenolie
- Lidt citronsaft

TILBEREDNING:

Skyl ansjoserne i vand og gem kun fileterne. Tør dem omhyggeligt af og læg dem derefter i en morter sammen med oliven, kapers, hvidløg og citronsaft.
Det hele stødes omhyggeligt sammen, mens der tilsættes olivenolie.